Com escollir la xemeneia perfecte pel teu pis

Fa no gaire temps, es contemplava que els pisos tinguessin xemeneies, igual que els habitatges unifamiliars. De fet, molts edificis antics es construïen amb sortida de fums per a xemeneies. Amb l’arribada dels sistemes de calefacció moderns, aquest ús s’ha anat perdent i cada cop era més estrany trobar pisos amb xemeneies. Tot i això, avui dia cada vegada són més les persones que no volen resignar-se a perdre’s gaudir d’una xemeneia, encara que visquin en un pis.

Si t’estàs preguntant si podries gaudir d’una xemeneia al teu pis, i la resposta és que sí, t’interessa aquest article. Alguns sistemes de combustió seran més senzills d’instal·lar que d’altres, en funció de les característiques del pis on visquis. A continuació analitzarem els diferents tipus de xemeneies perquè puguis triar la millor xemeneia pel teu pis.

Xemeneies de Bioetanol

Són, juntament amb les elèctriques, les xemeneies més senzilles de col·locar a qualsevol pis. No requereixen instal·lació ni sortida de fums. A més, la majoria ni tan sols necessiten cap mena de revestiment. Simplement cal penjar-la (o col·locar-la sobre alguna cosa), abocar-hi una mica de bioetanol i llest.
La pega és que el seu poder calorífic és força limitat. Poden escalfar una estada, però estan més pensades per crear un ambient confortable que per escalfar un habitatge.

Xemeneies elèctriques

Una altra opció viable per a qualsevol pis, ja que tampoc necessiten instal·lació ni sortida de fums. Hi ha models elèctrics per revestir o, directament, per penjar.
El foc en aquests casos no és real, és simulat, encara que en molts casos d’allò més aconseguit. Tot i així, aquestes xemeneies produeixen calor (com una estufa elèctrica). Solen incloure comandament a distància i diferents modes de flames i colors.
Mereixen una menció especial les xemeneies elèctriques amb sistema de vapor d’aigua que generen l’efecte de les flames amb un realisme al·lucinant.

Xemeneies de gas

Si a casa tens gas natural, una xemeneia de gas pot ser una bona opció per a tu. Tot i que les xemeneies de gas necessiten sortida de fums, aquesta és molt petita i pot anar directament a la façana, per la qual cosa no necessita grans obres.
En cas de no tenir gas natural, se’n podria instal·lar una de butà o propà, encara que caldria buscar un lloc adequat per a la bombona com un balcó, terrassa, etc.
Les xemeneies de gas es poden canalitzar per obtenir més sortides de calor i escalfar així tot l’habitatge. A més, moltes estan pensades perquè la visió del foc sigui màxima, resultant molt decoratives. Com a pega, les xemeneies de gas solen tenir un preu força elevat.

Xemeneies de biomassa

Tant si són de pellets com de llenya, aquest tipus de xemeneies són les més complicades per instal·lar en un pis, perquè necessiten un tir vertical. Si vius en un edifici antic, pot ser que el teu edifici tingui tir per a xemeneia, en aquest cas no tindries cap problema. Si vius a un àtic oa l’últim pis del teu edifici, el tir pot sortir per la coberta. En aquest cas, necessites permís de la comunitat, però és relativament senzill aconseguir-ho. Si el vostre pis no compleix cap d’aquestes condicions, necessitareu treure un tret per la façana o pel celobert. En aquest cas, dependrà que la teva comunitat et doni permís per fer-ho o no.
L’avantatge d’aquest tipus de xemeneies és que usen un combustible econòmic, ecològic i que poden escalfar tota la casa.

Tens preguntes? Contacta amb els nostres experts i deixa’t inspirar.